90 344 311 61 80
facebook.com/Ozbayun
twitter.com/ozbayun
 
 
Özbay Un Laboratuvar Detay
E - Mail : ugurozbayun@hotmail.com
 
  GLUTEN SANTRİFÜJ CİHAZI
 
 
  GLUTEN SANTRİFÜJ CİHAZI
Bu cihazın tek başına kullanılması doğru değildir . Elde musluk suyu ile Gluten'in yıkanması ve santrifüj edilmesi istenilen hassasiyetteki sonucu kesinlikle vermez. Gluten yıkama cihazından elde edilen Gluten 30 sn içerisinde Gluten santrifüj cihazına yerleştirilmelidir. Cihaz 1 dk süreyle 6000 d/dk yaparak gluten bağlarına göre ayrışımı sağlar. Elde edilen ayrılan gluten miktarları tartılır ve gluten endeks değeri olarak aşağıdaki formüle göre hesaplanır .

Elekten geçmeyen kısım x 100 = İndeks değeri olarak bulunur. Toplam yaş öz Santrifüj sırasında gluten özelliklerine veya kalitesine bağlı olarak buradaki elekten az veya çok geçişi söz konusudur. Gluten çok zayıf olduğunda yaş özün tamamı elekten geçerek gluten indeks 0 bulunmakta, kuvvetli olduğunda ise hiçbir kısmı elekten geçmeyerek gluten indeks 100 bulunmaktadır. Gluten ineks testinin iki amacı vardır: Bunlardan ilki, yaş özün parmaklar arasında uzatılarak subjektif duyusal denemeyle gluten kalitesini belirleme yerine kullanılabilmesi, ikinci ise bu metodun aynı zamanda buğday kırmasında uygulanabilmesidir. Buğday kırmasında hem yaş öz milktarının hemde gluten indeks değerinin belirlenmesi unda olduğu gibi yaklaşık 7 - 8 dakika sürmektedir.
     
   
  CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
   

Cihaz çalıştırldıktan sonra 5 saniye içerisinde 6000 Devir / Dakika hıza kadar ivmelenir ve 1 dakika sonunda yine 5 saniye içerisine frenler ve durur.
 

Derinlik 30
Genişlik 23
Yükseklik 21
Voltaj Gereksinimi 220 Volt
   
  ULAŞIM BİLGİLERİ
90 532 218 20 10
90 344 311 61 80
Malatya Asfaltı 2.Km PAZARCIK - KAHRAMANMARAŞ
  ANA MENU
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
ÜRÜNLERİMİZ
ULAŞIM & İLETİŞİM
LABORATUVAR
TESİSİMİZ
SERTİFİKALAR
   
  ÖZBAY UN ÜRÜNLER
Tip 550 Pidelik Un
Tip 650 Ekmeklik Un
Tip 650 Pidelik Un
Baklavalık Un
Yufkalık Un
Simitlik Un
Pasta Böreklik Un
Lavaşlık Un
Tandırlık Un
Unlu Mamülleri Un
   
  KURUMSAL
KALİTE POLİTİKAMIZ
MİSYONUMUZ
VİZYONUMUZ
TEMEL DEĞERLERİMİZ

  SERTİFİKALAR
GIDA SİCİL BELGESİ-
GIDA ÜRETİM BELGESİ
İ.S.O BELGESİ
MARKA TESCİL BELGESİ
Copyright © 1997 www.OzbayUn.com